SatsVault Privésleutel Beveiliging

SatsVault streeft naar maximale veiligheid bij het opslaan van privésleutels voor klanten met een multisig portemonnee-abonnement. Als je nieuw bent in de wereld van Bitcoin, maak je geen zorgen, we zullen de beveiligingsmaatregelen in begrijpelijke taal uitleggen.

Hoe Worden Privésleutels Gemaakt?

Wanneer je een multisig portemonnee bij SatsVault opent, wordt één privésleutel voor jou gegenereerd. Omdat wij slechts één privésleutel beheren, hebben we nooit directe toegang tot jouw bitcoin. Hier is hoe deze privésleutel wordt gegenereerd:

  1. Master Key: We beginnen met het creëren van een nieuwe sleutel of gebruiken een bestaande Master Key.
  2. Child Key: Vervolgens genereren we een Child Key volgens de BIP85-specificatie.
  3. Klantprivésleutel: Ten slotte maken we jouw klantprivésleutel op basis van een unieke BIP32 Account Index.

Voor elke portemonnee slaan we de volgende gegevens op:

  • Master Key Identifier: Dit is een unieke identificatie voor jouw Master Key.
  • BIP85 Child Index: Dit is het nummer dat jouw Child Key identificeert.
  • BIP85 Child Path: De specifieke locatie van jouw Child Key.
  • Account Index: Een nummer dat jouw specifieke account identificeert.

Hoe Worden Deze Sleutels Beveiligd?

Master Key: De Master Key wordt in verschillende delen opgesplitst met behulp van een speciaal mechanisme (SeedXOR). Deze delen worden veilig opgeslagen in verschillende fysieke kluizen, beheerd door professionele bedrijven. Het belangrijkste is dat deze delen nooit op dezelfde locatie zijn, zodat ze nooit tegelijkertijd toegankelijk zijn.

Child Key: De Child Key, die nodig is om jouw portemonnee te ondertekenen, wordt bewaard op een ondertekenapparaat dat goed beschermd is tegen ongeautoriseerde toegang. Dit apparaat wordt veilig bewaard in een fysieke kluis.

Hoe Wordt de Gezondheid van de Sleutels Gecontroleerd?

Elke zes maanden voeren we een gezondheidscheck uit. Dit omvat het ondertekenen van een testtransactie als bewijs dat SatsVault nog steeds toegang heeft tot jouw privésleutel. Dit is een extra veiligheidsmaatregel om de integriteit van jouw sleutels te waarborgen.

Wat Als de Sleutels in Gevaar Zijn?

In het zeldzame geval dat de Master Key of Child Key in gevaar is, zullen we je onmiddellijk op de hoogte stellen. Daarna zullen we zo snel mogelijk een nieuwe multisig portemonnee voor je opzetten en je bitcoin daar veilig naartoe verplaatsen. 

Wat Als SatsVault Niet Meer Bestaat?

Als SatsVault om welke reden dan ook niet meer in staat is om onze diensten te verlenen, bijvoorbeeld als de beheerder niet meer beschikbaar is, bijvoorbeeld door overlijden, dan wordt het bedrijf voortgezet of overgedragen aan de erfgenamen. Dit waarborgt dat jouw investering in Bitcoin veilig blijft en wordt beheerd door professionals, zelfs als de omstandigheden veranderen.

Bovendien, door regelmatig een gezondheidscheck van je privésleutels uit te voeren, beperk je je afhankelijkheid van SatsVault nog verder. Dit geeft je het bewijs dat je nog steeds volledige toegang hebt tot het benodigde aantal privésleutels om transacties uit te voeren. Hierdoor behoud je de controle over je eigen bitcoin, zelfs in situaties waarin je SatsVault niet kunt bereiken.